Formule 1 GP Engeland 1 minute leestijd

Williams F1 team Silverstone 2013 600th Grand Prix
Dit weekend staat de 8e Grand Prix op stapel, in Engeland/Groot-Brittannië. Sebastian Vettel gaat aan de leiding in het kampioenschap, gevolgd door Fernando Alonso. Voor het Williams Formule 1 team is het een bijzondere race, het is namelijk de 600e Grand Prix voor de renstal. Over de afgelopen 36 jaar heeft het team 297 podiums, 114 overwinningen en 16 wereldkampioenschappen behaald. Goed nieuws voor de fans zonder Sport 1 abonnement, het Formule 1 weekend wordt live door de BBC uitgezonden.

Historie
in 1948 werd de Grand Prix van Groot-Brittannië voor het eerst gehouden op Silverstone, een voormalig militair vliegveld. Het circuit is over de jaren diverse malen aangepast, de grootste verandering vond in 2010 plaats toen het gehele circuit werd aangepast. Een nieuwe paddock en gebouwen verzekerde Silverstone toen van een 17-jarig contract.

Strijd
Uiteraard zal Williams op zijn jubileum gebrand zijn op succes, maar ook Fernando Alonso zal graag willen rijden om het gat naar kampioenschapsleider Vettel te verkleinen. Het Formule 1 team is overigens het meest succesvol in Engeland, met 15 overwinningen. De weersverwachting voor de vrije training van vandaag is veel regen, op zaterdag en zondag zal het droog blijven.



Categorie