24h Le Mans: Vangrails spelbreker 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 Rebellion Racing Ferrari 458 Italia GTE AF Corse
De 2013 Le Mans 24-uurs race is in veel opzichten een dramatische en bijzondere editie. Halverwege de race waren al 7 safety car periodes geweest om de race te neutraliseren en ook de vangrails eiste een negatieve rol op, al het gehele weekend. De laatste safety car, veroorzaakt door Howard Blank die zijn AF Corse Ferrari 458 tegen de vangrail zette was daar een goed voorbeeld van. Hoewel de schade aan de auto vrij beperkt bleef, moest weer worden hersteld.

Veiligheid
Het staat nu al vast dat de organisatie en het circuit van Le Mans veel te doen heeft voor vorig jaar. Het tragische ongeval en de constructieve problemen met de vangrail maken blijk van een situatie die niet de veiligheid heeft die bij deze tijd past.

Groot onderhoud
Een aantal teams konden profiteren van de lange safety car periode om groter onderhoud uit te voeren aan de auto. Naast brandstof en banden, kon zonder groot tijdverlies nu ook remschijven en remblokken worden vervangen. De banden werden wel vervangen voor intermediates, want de regen daalde weer neer op het circuit De la Sarthe.Categorie(ën)