24h Le Mans: Tribunes leeg 1 minute leestijd

24h Le Mans Safety Car Dunlop Curve Bridge
Inmiddels is de 24h van Le Mans bijna 12 uur onderweg en daarmee halverwege. De hoofdtribune is al voor een groot gedeelte leeg gelopen en de fans zoeken een slaapplek op. Ook de Toyota coureurs lijken een beetje in te dommelen, de leider van de race, Allan McNish rijdt 5 tot 7 seconden per ronde weg van Toyota rijder Anthony Davidson.

Zware Crash
Na 11 uur 20 crashte de Lola Judd van HVM Status Grand Prix hard in de Porsche curve, waar de auto hard in de bandenstapels klapte en vlam vatte. Nadat de rook optrok, was de impact van de crash goed zichtbaar, de hele achterkant van de wagen was weggeslagen. Canadees Anthony Burgess kon gelukkig uitstappen en lijkt het er zonder grote verwondingen van af te brengen.

Lotterer
Een van de meest getalenteerde rijders van de Audi Sport Joest renstal is zonder twijfel André Lotterer. De coureur lag lange tijd aan kop van de race, en wist in zijn eerste stint een voorsprong van  ruim 50 seconden te krijgen. Door de technische problemen viel de auto terug na P24, maar lag een 4 uur later al 10e en Lotterer heeft haast om meer posities goed te maken. Vlak na de safety car periode, wist hij een ronde achterstand op leider Allan McNish goed te maken.Categorie(ën)