24h Le Mans: Safety Car 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 Audi Safety Car
De race in de ochtend ging verder zoals heel de race gekenmerkt kan worden, achter de safety car. Een paar minuten na 8 uur kreeg Aston Martin problemen met de nr. 98 auto, de auto werd al de hele race geplaagd door problemen maar nu was het terminaal. Door het achtergelaten oliespoor besloot de wedstrijdleiding de safety car weer in te zetten.

5 minuten
Het duurde 5 minuten, voor de safety cars weer het veld moesten neutraliseren. Andrea Belicchi, rijdend op de 5e plek in een Lola Toyota voor het Rebellion Racing Team, stuurde zijn auto in de vangrails. De safety car moest uitkomen vanwege bodywork delen maar ook, voor reparatie van de vangrails. Het team van Rebellion Racing lag eerst 5e en 6e, als best-of-rest maar zag zijn goede posities in een tijdsbestek van een uur verdwijnen.

Vrijgegeven
Na een half uur werd het veld weer vrijgegeven, waarbij Audi weer orde op zaken had gesteld, Allan McNish vooraan het veld en de 2 andere wagens op P4 en P5.

Einde podiumkoers
Na weer lange tijd aan kop te hebben gelegen van de LM GTE Pro, maakte Bruno Senna plaats voor Frédéric Makowiecki, die bij het uitkomen van de eerste chicane de auto niet onder controle kon houden en in de vangrails klapte. De Porsche 911 RSR gaat daardoor weer aan de leiding van de GTE Pro klasse.Categorie(ën)