24h Le Mans: Regen tombola 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 pitlane
Tijdens de safety car periode begon het weer te regenen en kozen de veel teams om op het laatste moment nog te wisselen voor intermediates of regenbanden. Nadat de safety car iets langer op de baan bleef dan gepland vanwege de regen, begon de regenval af te nemen en werd duidelijk wie de juiste bandenkeuze had gemaakt.

Ruitenwisser
En nog steeds houden de problemen aan voor Audi, dit keer een probleem met de ruitenwissers op de wagen van Lotterer. Iets wat toch een noodzakelijk onderdeel is tijdens het rijden op een natte baan. Toch maakte het voor zijn tempo weinig verschil want hij klokte de snelste rondes van iedereen.

Porsche Vs. Aston Martin
In de LM GTE Pro klasse, heeft Aston Martin zich laten aftroeven door Porsche, met de 911 RSR. De nr. 97 V8 Vantage had zelfs meer pech, en viel 4 plekken terug op een ronde achterstand van de Porsche.

Slicks
Net als voorgaande regenperiodes, was het kortstondig en kozen alle coureurs na een stint op gegroevde banden, weer voor de slicks. De weersomstandigheden hebben Toyota niets gebracht, ze rijden nog steeds op een ronde achterstand, Lotterer blijft wel indrukwekkend bezig met zijn opmars en ligt 8e. De race heeft inmiddels 7 uitvallers.Categorie(ën)