24h Le Mans: Ogen dicht 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 sleep
Naarmate de nacht vordert, richten de camera’s zich steeds meer op de monteurs en teamleden die in een stoel even de ogen sluiten. Voor Audi geen rust, auto nr. 1 is bezig met een inhaalrace maar ligt nog 16e, terwijl de nr. 3 auto nog een ronde achterstand heeft op de Toyota TS030 met start nummer 7. De standen in de LM GT klassen zijn al uren ongewijzigd, al zit de kopgroep dicht op elkaar.

Bleekemolen
Helaas blijft het team met Nederlander Jeroen Bleekemolen ongelukkig, om 0:30 staat de auto weer in de grindbak. Het Race Performance team dat rijdt met een LM P2 Oreca Judd heeft zelfs de LM GTE Aston Martin’s in de nek hijgen.

Spotter System
In het verleden zijn er ‘s nachts zware crashes geweest tusen LMP1 en GT auto’s, veroorzaakt doordat een GT rijder de veel snellere LMP2 wagen niet zag aankomen. Daarom rijden sommige auto’s nu met het spotter system, een radar systeem dat de coureur waarschuwt voor snelle auto’s achter hem.Categorie(ën)