24h Le Mans: Finish in zicht 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 rain Audi R18 e-tron quattro
Met de finishvlag in zicht, opende de sluizen zich weer boven Circuit de la Sarthe. Diverse wagens spinnde en vlogen van de baan, waaronder de Toyota #7 die op plaats 4 lag vlak achter de Audi. Elke auto komt binnen voor regenbanden en zo blijft de 24h van Le Mans spannend tot aan het einde.

Toyota verliest
Met nog 1 uur en 16 minuten op de klok, parkeerde Lapierre zijn Toyota in de bandenstapel, einde van podiumplannen voor auto #7. De coureur was eigenlijk het gehele weekend niet echt in vorm, en in eerste instantie stapte Lapierre uit om de race op te geven, om 5 minuten later alsnog in te stappen en de auto terug te brengen naar de pitbox.

Aston Martin Vs. Porsche
Anderhalf uur voor het einde plande Aston Martin de laatste full-service pitstop met een rijderswissel, banden en tanken. Stefan Mücke nam plaats achter het stuur en zag in zijn eerst ronde de Porsche de pits in duiken en daarmee heeft hij de overwinning van Aston Martin in de GTE Pro klasse in eigen hand. Na een pitstop kwam Porsche weer aan de leiding en kon dankzij de safety car alleen aansluiten aan de staart van de 911 RSR. Wat daarop volgde is moeilijk te omschrijven, het Aston Martin team besluit slicks te monteren onder de auto, waardoor er een positie wordt verloren, P3 voor Aston Martin en alle kansen op de overwinning lijken verkeken.Categorie(ën)