24h Le Mans: Pech voor Audi 1 minute leestijd

Toyota TS030 Audi R18 e-tron Quattro Le Mans 2013
In het 6e uur van de Le Mans, is het geluk van het Joest Audi Team even op. Eerst ondervond Benoît Tréluyer problemen met een auto die moeite had met starten na een pitstop, daarna reed Oliver Jarvis lek. De pech was dat dit gebeurde in de eerste bocht, het geluk was een ‘schone’ lekke band die direct bij het vervolgen van zijn weg van de velg liep.

Profiteren
Na de problemen die Tréluyer ondervond, moest hij de auto weer terugbrengen naar de pits, waar de auto in de box werd geparkeerd. Het probleem leek te zitten in een sensor van de krukas, vervangen was vereist en toen de Audi weer de pitstraat verliet, was dat op positie 24, 12 rondes achter de leider.

Pitstops
Nog een klein voordeel voor Toyota was de grotere tankinhoud, na 6 uur in de race betaalde dit zich uit in 1 pitstop minder dan Audi. Na 7 uur ging Audi met coureur Loïc Duval nog wel aan de leiding, maar hij had nu 2 Toyota’s achter zich. De andere Audi’s lagen op P4 en P5.

Regen
Bij de start van de race, wist Toyota indruk te maken door de Audi’s in te halen, de hoop op een echte titanenstrijd gloorde. Echter ging het tempo bij Audi enorm omhoog nadat de baan was opgedroogd. Maar na 7 en een half uur rijden, begon de regen weer te vallen en kwam Stéphane Sarrazin snel dichterbij Tom Kristensen in de Audi.



Categorie(ën)