24h Le Mans: De middag 2 minutes leestijd

Morgan Nissan Oak Racing 24 Le Mans 2013
Audi startnummer 2 was de eerste van de LMP1 auto’s die de pits moest opzoeken. Vanwege de brandstof besparende safety car situatie, vond de eerste pitsstop laat plaats, een uur en een kwartier in de race.

Strategie
Voor de start van de 24h van Le Mans was al duidelijk dat de pitsstops een groot onderdeel kunnen worden in de race. Omdat het team van Audi Quattro 4-wiel aandrijving heeft, mocht Toyota een 61 liter tank monteren, 3 liter meer dan Audi. Dat betekend dat de Toyota’s 1 of 2 rondes langer kunnen doorrijden.
Toch was het na de eerste pitstop reeks Audi dat 1, 2, 3 lag, gevolgd door beide Toyota’s.

2 uur
Na 2 uur hadden de Audi’s de 2e pitstopreeks gehad, wat de leiding gaf aan Toyota nr. 8. Door een voorsprong van slechts 8 seconden, zou de auto de leiding zeker kwijtraken tijdens een pitstop maar de regen begon weer te vallen op het Circuit de la Sarthe. De lastige omstandigheden veroorzaakte diverse glijpartijen en spins, maar geen serieuze problemen voor de coureurs.

Meer regen
Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de coureurs meer en meer last van de regen, waarbij coureurs regelmatig de grindbak bezochte. Ook de Toyota nr. 7 had een probleem, waarbij de auto even stilviel. Ondertussen reed André Lotterer een onnavolgbaar tempo, wat hem uiteindelijk zelfs een ronde voorsprong opleverde.

Allan Simonsen
Om 18:00 bracht de ACO het bericht dat coureur Allan Simonsen in het medical center is overleden. Na de crash werd de coureur in kritieke toestand behandeld door het medische team, de organisatie brengt op dit moment geen verdere informatie.



Categorie(ën)