24h Le Mans: De Avond 2 minutes leestijd

Audi R18 e-tron quattro Le Mans 2013
Terwijl de zon zakt op het circuit van Le Mans, is de baan definitief opgedroogd. Daardoor vinden de coureurs een race-pace en worden de verschillen tussen de teams merkbaar. De Audi’s blijven ongenaakbaar, Toyota volgt op een ronde achterstand en verliezen per ronde ongeveer 3 seconden.

Allan Simonsen
Het nieuws van het overlijden van Allan Simonsen heeft een schaduw geworpen over de Le Mans race. De laatste keer dat een coureur overleed tijdens de race was in 1986, toen vloog de Porsche bestuurd door Jo Gartner door een technisch probleem van de baan. Nu heeft Aston Martin in samenspraak met de familie van Simonsen besloten om de andere auto’s niet terug te trekken. De website van Aston Martin is op zwart gegaan, met enkel een verklaring over de crash.
Treurig genoeg is Allan niet de enige dode dit raceweekend, in Duitsland overleed Wolf Silvester tijdens de VLN race op de Nürburgring.

allan simonsen le mans 2013

GTE
In andere klassen is het een stuk spannender dan vooraan het deelnemersveld. In de GTE Pro klasse blijft Aston Martin met 2 auto’s aan de leiding, maar de Porsche 911 (991) RSR blijft in de buurt van de Britse raceauto’s.
In de GTE Am klasse, ook 2 auto’s van hetzelfde team vooraan, de AF Corse 458 Italia’s hebben een voorsprong opgebouwd ten opzichte van de Porsche GT3 RSRs.

Safety Car
Na ruim 5 uur moest de safety car weer de baan op, het Signatech Alpine team kreeg een klapband en verloor naast het loopvlak, ook kleine delen bodywork die moesten worden opgeruimd. Een aantal wagens probeerde te profiteren van de safety car situatie, maar moesten wachten op het rode licht van de pitstraat. Deze gaat pas weer op groen wanneer de auto’s kunnen aansluiten achter 1 van de 3 safety cars.
Vlak nadat de Safety Car het veld weer los liet, verloor een lotus de motorkap, een groot stuk bodywork aan de achterzijde van de auto. Het stuk lag midden op de baan waardoor de safety car meteen weer naar buiten kon.Categorie(ën)