Concept van Gallardo opvolger op IAA 1 minute leestijd

Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera Edizione Tecnica-1
De Lamborghini Gallardo draait inmiddels 10 jaar mee, een lange periode. Diverse bronnen maken melding van een Gallardo opvolger die volgend jaar zal schitteren op de Autosalon Genève, maar hoogst waarschijnlijk kunnen we toch eerder kennismaken met de instap-Lamborghini. Het Britse Autocar maakt melding van een Gallardo opvolger concept car die, als onderdeel van de anniversary viering, op de IAA zal worden onthuld.

LP724
Wanneer Lamborghini een nieuw model presenteert, moet het niet 1 maar 2 generaties verschil zijn. De auto die nu nog intern bekend is als LP724, zal net als de Aventador een lichtgewicht carbon fiber met aluminium spaceframe krijgen. Het gewicht van het chassis zal daardoor onder de 200 kg uitkomen, een gewichtsbesparing van circa 25 kg.
Geruchten zijn dat Lamborghini ‘all-out’ wilde gaan voor de Gallardo opvolger, maar werd teruggefloten door VAG en Audi in het bijzonder. Grote onderdelen zoals het chassis worden immers gedeeld met Audi’s sportwagen R8 en daar moeten ze rekening mee houden in Sant’Agata Bolognese.

V10
Petrolheads hoeven zich geen zorgen te maken, in de nieuwe auto zal nog gewoon de V10 te vinden zijn. Het blok is wel flink aangepakt om te voldoen aan de nieuwe EU6 CO2 norm, terwijl het vermogen zal stijgen naar een verwachte 600 pk

Naam
Een naam van een Lamborghini vindt altijd zijn oorsprong in het Spanse stierenvechten, voor de Gallardo opvolger worden een paar namen genoemd, Cabrera het meest.



Categorie(ën)