Aston martin lanceert V12 Vantage S 2 minutes leestijd

Aston Martin V12 Vantage S
Vlak na de presentatie van de CC100, heeft Aston Martin wederom een nieuw model voor de verkoop, de V12 Vantage S. De auto is, op de One-77 na, de snelste Aston ooit en heeft meteen kenmerken meegekregen van het concept model voor het 100-jarig bestaan. Door een groot aantal aanpassingen ten opzichte van de V12 Vantage, moet de auto een breeder publiek aanspreken.

V12 Vantage probleem
De V12 Vantage S vervangt de V12 Vantage, die een paar kleine problemen kende. Zo was de auto uitsluitend als 6-versnellingen handbak te krijgen, iets wat op de 2 grootste markten, Noord-Amerika en Azië, nooit goed verkoopt. De sportieve afstelling van de auto maakte het ook niet de Grand Tourer die Aston Martin behoort te zijn.

V12 Vantage S oplossing
Alle problemen met de voorganger heeft Aston Martin opgelost, een adaptief onderstel en gerobotiseerde versnellingsbak met de naam Sportshift III.
Bilstein heeft Aston Martin voorzien van instelbare vering, waarbij gekozen kan worden tussen Normal, Sport en Track. Naast het onderstel worden ook andere systemen zoals de stuurinrichting, versnellingsbak en motor aangepast op de geselecteerde rijmodus.
Het door Graziano geleverde Sportshift III is een 7-traps gerobotiseerde versnellingsbak die eerder in de V8 Vantage S was te vinden. Uiteraard is deze aangepast naar de 573 pk’s van de V12, een verlengde 7e versnelling zorgt voor een topsnelheid van 330 km/h.

One-77 genen
Bij de presentatie van de hypercar One-77, beloofde Aston Martin dat technologie van deze auto terug te vinden zal zijn in toekomstige modellen. De V12 Vantage S heeft daadwerkelijk onderdelen zoals het keramische Brembo remsysteem en de instelbare uitlaat meegekregen.Categorie