Aston Martin CC100 gepresenteerd 1 minute leestijd

Aston Martin Centenary Parade CC100 2013 Nurburgring
Voordat de 24-uurs race op de Nürburgring van start ging, heeft Aston Martin een bijzondere auto gepresenteerd, de CC100. Het ontwerpen en bouwen van de auto heeft minder dan 6 maanden geduurd, maar toont wel designkenmerken die op toekomstige Aston Martin’s te zien zullen zijn. Er worden slechts 2 stuks van gebouwd, de prijs is niet vrijgegeven.

DBR100
De CC100 is gebouwd ter ere van de succesvolle DBR1, in 1959 stuurde Sir Stirling Moss deze auto naar de overwinning tijdens de 1000 km van de Nürburgring. De CC100 lijkt nog het meeste op een Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, ook gebouwd ter ere van race succes.

V12
Het chassis van de auto betreft de nieuwst ontwikkeling van het VH-architecture. Voor de aandrijving is gekozen voor de 6 liter V12 motor, goed voor een acceleratie naar 100 km/h in 4 seconden en een begrensde topsnelheid van 300 km/h.

Toekomst
De CC100 toont onder andere een nieuw, sportiever grille-design voor Aston Martin. Naast veelvuldig gebruik van carbon fiber, zijn ook het LCD display instrumentarium en ‘C-design’ achterzijde onderdelen die in de toekomst op alle Aston’s te zien zullen zijn.

Mark Reichman
Design directeur van Aston Martin gaf nog een toelichting over het design van de auto. “An Aston Martin is always beautiful and timeless, but timeless still can and needs to evolve. For instance, we have had a great face with our grille for 60 years, and we’ve evolved it a huge amount here on CC100 while still making it instantly recognisable as an Aston.”Categorie