Aston Martin zet blik op de toekomst 1 minute leestijd

Aston Martin DBS en DB7-1
Het zijn roerige tijden geweest voor Aston Martin. Nadat het enige tijd in zekere zin in de etalage heeft gestaan, heeft de nieuwe aandeelhouder Investindustrial grootste plannen met het merk. Het investeerders collectief is samen met Industrial Solutions ingestapt waardoor er ruim € 177 miljoen beschikbaar is gekomen om te investeren in toekomstige modellen.

5-jaren plan
De investeringen zijn onderdeel van een 5-jaren plan waar aan wordt gewerkt. Naast de ontwikkeling van nieuwe modellen, is Aston Martin in gesprek met Mercedes-Benz voor het delen van techniek en een platform. Het platform van de SLS AMG lijkt ideaal voor toekomstige Aston Martins.

Ulrich Bez
Hoewel het natuurlijk goed nieuws is voor het Engelse automerk, zal de huidige CEO, Ulrich Bez een stap terug moeten nemen, om de veranderingen te laten plaatsvinden. De CEO trad in juli 2000 aan en is momenteel 70 jaar oud. In de 13 jaar aan het roer, verhuisde hij het merk naar Gaydon en bracht hij iconische modellen als de DB7, V12 Vanquish en One-77 op de markt. Verwacht is dat deze zomer een nieuwe CEO zal worden aangesteld.

CC100
Misschien wel het laatste nieuwe model dat Aston Martin gaat bouwen, is de CC100. Een op de V12 Vantage gebaseerde auto die is geïnspireerd op de DBR1, debuteert tijdens de 24h Nurburgring dit weekend.



Categorie