Jaguar werkt aan groei 1 minute leestijd

Jaguar F-Type Coupe Artist Impression
Na de overname van Tata waren de Jaguar aficionados bang dat de geschiedenis van Jaguar verloochend zou worden. Niets bleek minder waar, het staal-concern uit India investeert fors in Jaguar-Land Rover, met als voornaamste resultaat het PLA-platform. Angstig was iedereen toen bekend werd dat de legendarische E-Type een directe opvolger krijgt, alles bleek ongegrond, de F-Type is een doorslaand succes. Tata blijft echter niet stil zetten, en werkt aan een groter modellen gamma, beginnend met de F-Type Coupe, een X-Type opvolger en, hoe kan het ook anders, een SUV.

F-Type Coupe
Een paar dagen geleden werden F-type coupe test-auto’s voor het eerst gespot. De auto die volgend jaar zijn debuut zal maken, zal motorisch gezien gelijk zijn aan het cabriolet model. Verder heeft de auto grote gelijkenis met de C-X16 concept van enige tijd geleden.

Compact SUV
Om de omzet te verhogen moet Jaguar de grote markt van SUV’s betreden, zonder concern-genoot Land Rover te kannibaliseren. Een paar weken geleden heeft Jaguar de merknamen Q-type en XQ geregistreerd, geruchten vertellen dat die de type aanduiding gaat worden voor een SUV. De auto zal waarschijnlijk een compact model worden, die moet concurreren met bijvoorbeeld de BMW X3 en Audi Q5.Categorie