Apache vormt inspiratie voor de Egoista 1 minute leestijd

Lamborghini Egoista 2013
Als afsluiter van de Lamborghini Anniversary rally, heeft Lamborghini weer een one-off gepresenteerd, de Egoista. De auto biedt plaats aan 1 inzittende en wordt aangedreven door een aangepaste Gallardo motor, de 5.2 liter V10 motor produceert nu 600 pk. Terwijl vorige speciale Lamborghini modellen zoals de Reventon en Veneno werden verkocht, zal de Egoista in bezit van Lamborghini blijven.

Ontwerp
De militaire industrie vormt vaker een inspiratie voor Lamborghini, dit maal heeft hoofd-ontwerp Walter de Silva met name gekeken naar de Apache helicopter. De ‘cockpit’ is volledig vervaardigd uit aluminium en carbon fiber, instappen kan via de oranje-getinte koepel die aan de voorzijde open scharniert.

“This is a car made for a single person, to have fun and to express their own personality. It is designed for people who want the most extreme and most special things in the world. This car represents extremes of hedonism; it is a car without compromise. In a word, it is selfish.”

Kop-van-jut
Lamborghini werkt aan een reputatie van bizarre creaties, iets wat niet iedereen kan waarderen. Wie in 2012 een slecht woord zocht over de Aventador J, moest lang zoeken. De kritiek op de LP750-4 Veneno van dit jaar was al goed hoorbaar en ook nu wordt er gemopperd, Lamborghini weet niet meer hoe het mooie auto’s kan bouwen. Walter de Silva, hoofd-ontwerp voor dit project staat bekend om zijn ‘clean-design’, waarbij de Audi A5 één van zijn hoogtepunten is.Categorie