Bugatti weer record houder 1 minute leestijd

Bugatti Veyron Vitesse World Record Edition
Vlak nadat Bugatti zijn record voor hoogst behaalde snelheid moest inleveren, heeft het een ander record weten te veroveren. Op de testbaan van Ehra-Lessien behaalde de Veyron Grand Sport Vitesse een topsnelheid van 408,48 km/h en is daarmee de snelste roadster ter wereld. Chinese coureur Anthony Liu zat achter het stuur toen het record werd neergezet. De auto zal te zien zijn tijdens de Shanghai Motor Show, er worden 8 speciale World Record Car Edition modellen gebouwd.

400 km/h grens
Uiteraard is de record-poging goed voorbereid, waarbij Bugatti er van uit ging dat de Vitesse in open configuratie in ieder geval 375 km/h zou halen. Toch was absoluut het streven om sneller te gaan dan 400 km/h, net als de Super Sport die 431,072 km/h klokte.

Liu
Tijdens oefeningen met de auto klokte Anthony Liu in de auto al snelheiden boven de 400 km/h, dankzij de 8 liter W16 motor die goed is voor 1200 pk en 1500 Nm koppel. Dankzij een speciale dakspoiler, gemonteerd op de het frame boven de voorruit en boven de motor is hinderlijke turbulentie tot een minimum beperkt.
De Chinese Liu is autoverzamelaar maar nog niet eigenaar van een Bugatti, tot nu, want hij heeft direct een Vitesse WRC Edition besteld.

WRC Edition
Net als bij de Super Sport zal er een gelimiteerde oplage van WRC Editions worden gebouwd. Alle 8 stuks zijn uitgevoerd in de zwart-oranje kleurstelling, de prijs is een kleine € 2,4 miljoen.



Categorie(ën)