CLA45 AMG debuteert in New York 2 minutes leestijd

Onthulling van de CLA 45 AMG op de New York Motor show
Mercedes-Benz heeft het debuut van de CLA45 AMG bewaard voor na het geweld in Genève van een paar weken geleden. In New York werd de auto voor het eerst getoond, in navolging van de A45 AMG en voor de presentatie van de GLA45 AMG. Een trio dat wordt aangedreven door een 2 liter BlueDirect turbo motor, goed voor 360 pk en 450 Nm.

Performance
De nieuwe 45 AMG modellen hebben een gunstige prijs voor de prestaties. De auto accelereert naar 100 km/h in 4,6 seconden, (slechts 0,4 seconde langzamer dan de C63 AMG). De topsnelheid is begrenst op 250 km/h, als je niet het gas vol intrapt is het verbruik vastgesteld op 6,9 liter per 100 km.

4-wielen
Sinds de komst van de E63 AMG, levert Mercedes-Benz de modellen standaard met 4-wielaandrijving. Daarvoor is een PTU (Power Take-off Unit) geïntegreerd in de 7-traps, dubbele koppeling Speedshift DCT transmissie. Standaard is de auto voorwiel-aangedreven, wanneer er grip of performance wordt gevraagd, kan de aandrijving tot maximaal 50:50 worden geschakeld. De transmissie kent zoals gewoonlijk 3 rijmodi en een ‘Race Start’ launch control functie.

AMG aanpassingen
Tuner AMG heeft meer gedaan met de auto dan direct waarneembaar, de wielophanging is flink aangepast met voor 3-link, achter 4-link. Uiteraard is de auto voorzien van betere vering, wieldraagarmen en zwaardere stabilisatorstangen. Allemaal bedoeld om de auto preciezer en sneller te maken ten opzichte van het standaard model.

Elektronica
Het ESP systeem van de CLA45 AMG heeft 3 standen, aan, uit en daar tussenin sport. Ook is de auto voorzien van Curve Dynamic Assist, wat de auto souplesse in de bochten verhoogt. De elektrische stuurinrichting is wat zwaarder gemaakt en de software is aangepast voor minder comfort maar meer precisie.

Dik
De CLA45 AMG is direct te onderscheiden van de standaard CLA-klasse. Sportieve, 18″ wielen huisvesten grote remschijven met rode remklauwen, 4 zichtbare uitlaten en voldoende AMG-badges. Om de luchtstroom te verbeteren zijn er andere bumpers en skirts gemonteerd, bi-xenon verlichting is standaard.
In de auto zijn ook voldoende AMG referenties aanwezig, zoals op de instaplijsten, sportstoelen en een centraal geplaatste racetimer.

Gepersonaliseerd
De CLA AMG wordt aangepast naar de wensen van de klant, zo kan de auto worden geleverd in standaard of sport configuratie. De auto wordt vanaf September geleverd voor een prijs die Mercedes-Benz Nederland nog niet wil vrijgeven, in de VS is de auto vanaf $ 47.450 geprijsd.



Categorie(ën)