Maserati MC12 krijgt een vervolg 1 minute leestijd

Sir Stirling Moss reed de Maserati Birdcage Tipo 61 Camoradi racing team op de Goodwood Revival 2012.
In 2004 presenteerde Maserati de MC12 hypercar, een auto gebaseerd op de Enzo Ferrari. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen, Maserati wil in 2015 een nieuwe hypercar bouwen, op basis van de LaFerrari. De auto zal technisch wel flink verschillen, dit vertellen bronnen aan het Briste Car Magazine.

KERS
Het ontbreken van de hybride techniek uit de LaFerrari in een mogelijke Maserati Hypercar wordt als voornaamste verschil genoemd. Door de motor extra vermogen te geven en de gewichtsbesparing zou de auto even snel zijn als zijn donor. Onderdelen zoals het chasis, onderstel, ophanging en elektronica worden wel 1 op 1 overgenomen.

Motorkeuze
Naast de keuze voor Ferrari’s V12, kan Maserati ook zijn eigen motor die in de Quattroporte ligt gebruiken. De bi-turbo V8 kan bijvoorbeeld worden voorzien van 2 extra turbo’s om het vermogen op te krikken naar rond de 900 pk.

Bouwen
Eerder ontkende Maserati de plannen voor een MC12 opvolger, nu zegt Maserati een hypercar pas te overwegen als er voldoende interesse naar is. Van de MC12 zijn slechts 50 stuks gebouwd, terwijl van de Enzo Ferrari (net als de nieuwe LaFerrari) 499 stuks worden gebouwd. De prijs voor de auto zal waarschijnlijk net als voor de MC12, rond € 1 miljoen gaan liggen.



Categorie