Lyonheart K sports is E-Type van deze tijd 1 minute leestijd

2013 Lyonheart K Sports & Roadster
De Jaguar E-Type werd 50 jaar geleden onthuld in Geneve, toch is de auto nog lang niet dood. Bedrijven zoals Eagle moderniseren bestaande modellen en er zijn moderne interpretaties zoals de Growler en nu voegt Lyonheart de K Sports toe aan dat lijstje. Vanaf december begint de productie die is gelimiteerd tot 250 stuks, met prijzen die (voor de eerste 50 modellen) beginnen bij € 495.000,-.

Coupé & Cabrio
De Lyonheart K Sports is verkrijgbaar als Coupé en Cabriolet en heeft alle kenmerken van de legendarische E-Type in zich. Een ovale grille, lange motorkap, spaakwielen en dunne achterlichten. Uiteraard is de motor voorzien van voldoende power, Cosworth heeft de 5 liter V8 getuned naar 575 pk met 700 Nm koppel. Daarmee sprint de auto door een 6-traps ZF automaat in 3,9 seconden naar 100 km/h.
Top Gear maakte eerder een reportage over de auto die toen nog Growler heette.

XKR
Het retro omhulsel van de K Sorts is gebouwd op de moderne Jaguar XKR, die van binnen en van buiten niet meer te herkennen is. Daarom is de auto voorzien van veel geavanceerde snufjes, het chassis is van aluminium, het onderstel is voorzien van adaptieve elektronische schokbrekers en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Hoelang Lyonheart Cars Ltd. erover doet om een auto te bouwen is niet bekend, wel is er een wachttijd van 18 maanden.

[nggallery id=138]Categorie