Formule 1 GP Maleisië 1 minute leestijd

Sepang-International-Circuit-2013
Na slechts een week strijkt de Formule 1 neer in het warme Sepang, Maleisië. Op het Sepang International Circuit zal race twee van het wereldkampioenschap Formule 1 worden gehouden.

Circuit
Het door Hermann Tilke ontworpen Sepang International Circuit is 5.54 kilometer lang. De Formule 1 komt er sinds 1999 en het circuit heeft de langste tribune van alle circuits. Het circuit vereist een hoge topsnelheid en genoeg downforce voor in de snelle bochten. De snelste tijd stamt nog uit 2004, toen Juan Pablo Montoya in 1:34.223 een ronde reed.

Pikorde
Kimi Raikkonen won vorige week de openingsrace in Australië. Fernando Alonso en Sebastian Vettel kwamen na de Fin over de streep. Vettel liet weten dat over de pikorde dit seizoen is nog weinig valt te zeggen. McLaren-Mercedes hoopt op een beter resultaat dan in Australië, maar of de MP4-28 daar goed genoeg is valt te bezien nadat Jenson Button aangaf zijn 9e positie in Australië het best haalbare was.

Lokale tijd & weersverwachting
De race is lokale tijd om 4 uur in de middag. Voor de Nederlandse fans betekend dit om 9 uur het bed uit om de race te zien. De race is live te zien op Sport 1. De weervoorspelling is vooral erg warm (rond de 30 graden) en zoals altijd in Maleisië is regen en onweer rond de eindmiddag te verwachten.Categorie