Goodwood FoS staat bol van de jubilea 2 minutes leestijd

Goodwood Festival of Speed 2013
Het Goodwood Festival of Speed wordt dit jaar voor de 20e keer gehouden, van 11 t/m 14 juli. Naast het jubileum van het evenement zelf, worden er een stuk meer jubilea gevierd. De Porsche 911, Lamborghini Automobili en McLaren Racing bestaan 50 jaar, de 24h van Le Mans bestaat 90 jaar, het WRC draait al 40 jaar mee en het Sports Car World Championship viert zijn 60e jaargang. Dit jaar staat het Festival of Speed dus bol van heritage, celebraties and spectacle.

McLaren P1
Na de introductie van de McLaren P1 in Genève, zal de auto voor het eerst op snelheid te zien zijn tijdens de Supercar Run. De auto maakt daar onderdeel uit van een exclusieve groep van 43 exclusieve supercars.

Formule 1
Niet alleen straatauto’s zullen te zien en te horen zijn tijdens het FoS, ook de Formule 1 teams Red Bull Racing, McLaren, Mercedes AMG F1, Scuderia Ferrari, Lotus, Caterham en Marussia zijn aanwezig. Het lijstje is nog niet definitief, dus wellicht dat er nog Formule 1 teams zich bij deze 7 bevestigingen zullen voegen.

Celebrities
Natuurlijk is het Festival of Speed niet compleet met de mensen die daadwerkelijk ‘the laws of physics’ hebben verbogen. Sir Stirling Moss, Derek Bell, Sir Jackie Stewart, John Surtees, Alain Prost en Ricard Attwood zullen in ieder geval aanwezig zijn. Uiteraard zullen ook Formule 1 coureurs uit het huidige tijdperk acte de présence geven.

Wereldprimeurs
Vorig jaar werd het FoS aangegrepen door fabrikanten om nieuwe auto’s te lanceren, ook dit jaar zullen onder andere Lexus, Skoda en Peugeot auto’s voor het eerst tonen.



Categorie