Corvette Stingray Convertible onthuld 1 minute leestijd

Chevrolet Corvette Stingray Convertible Autosalon Geneve 2013 257
De onthulling van de Corvette Stingray Convertible van begin deze maand was eigenlijk nog een formaliteit, nadat de auto al was gelekt en officieel aangekondigd. Omdat de 7e generatie Corvette al is ontworpen als cabrio, zal de dakloze uitvoering weinig hoeven in te leveren op rijdynamiek.

Ontworpen
De nieuwe Corvette was al vanaf het begin ontworpen als een cabrio, het dak maakt geen onderdeel uit van de structuur. Daarom wegen 2 uitvoeringen hetzelfde, daarnaast is de coupé uitvoering eigenlijk een Targa, dankzij zijn afneembare dak. De 7e generatie van de Corvette heeft maar 2 onderdelen van zijn voorganger, het dak-opvouw systeem en onderdelen van veiligheidsriem. Het dak kan rijdend worden geopend of gesloten tot 48 km/h.

Verkopen
De nieuwe Corvette Stingray Convertible zal vanaf volgend jaar worden geleverd, voor welke prijs en hoe deze in Nederland komen is nog niet bekend.Categorie(ën)