Stingray Shooting Brake, bouwen? 1 minute leestijd

Chevrolet Corvette C7 Stingray C21 AeroWagon Callaway
De Ferrari FF werd in 2011 niet unaniem positief ontvangen, men vond het shooting brake model geen echte Ferrari. Toch was de auto een precedent voor andere merken zoals Mercedes-Benz en diverse coachbuilders. Het bracht de Amerikaanse tuner Callway op het idee om een impressie te maken van de nieuwe Corvette Stingray. Kosten? Voor slechts $ 15.000 bouwt Callaway een Corvette om naar C21 AeroWagon.

Callaway
De Amerikaanse tuner Reeves Callaway begon zijn tuning bedrijf in 1977, toen hij turbo-kits leverde voor Duitse merken als BMW, Volkswagen en Porsche. De tuning viel zo in de smaak, dat het bedrijf voldoende verdiende om meer extreme projecten op zich te nemen, onder andere voor de Indy Car Series en later voor de FIA kampioenschappen.
Het bedrijf is nog het meest bekend van de 2007 C16 Speedster, een auto met fiberglass body op basis van de 6e generatie Corvette.

AeroWagon
De impressies die Callaway heeft gepresenteerd zijn veelbelovend, het bouwen begint wanneer er voldoende orders binnen zijn. Dit heeft te maken met opstart kosten, onder meer voor het maken van de carbon fiber kofferklep.Categorie