Productie versie Disco Volante getoond 1 minute leestijd

Touring Superlegerra Disco Volante Autosalon Genève 2013
Vorig jaar presenteerde coachbuilder Touring Superleggera op de Autosalon Genève de Disco Volante, een auto op basis van de Alfa Romeo 8C. De auto werd zo goed ontvangen, dat dit jaar een productieversie werd gepresenteerd. De auto is een hommage op de Alfa Romeo C52 Disco Volante en wordt gebouwd op aanvraag.

Bouwen
Volgens Touring Superleggera brengt de 2013 Disco Volante innovatie, emotie en aerodynamica samen in een tijdloos aluminium omhulsel. Wie zijn Alfa Romeo 8C naar Touring Superleggera brengt, moet wel rekening houden met lang wachten, het duurt ongeveer 6 maanden en 4000 uur om de auto te bouwen.

Interieur
De techniek van de 8C blijft onaangetast, wel wordt het interieur onderworpen aan een make-over. Alle wensen kunnen worden uitgevoerd, de gepresenteerde auto was uitgevoerd met de hoogste kwaliteit zwart leder en alcantara.

Toekomst
Volgens Touring Superleggera (dat zijn oorsprong vindt in 1926), hebben coachbuilders de toekomst. Er is een groeiende vraag naar personalisatie van auto’s in het hoogste segment, om eigenaren zich te kunnen onderscheiden. Het stelt de eigenaren in staat om te kunnen rijden in auto’s die eerder worden gezien als concept cars, dan de al bekende productie modellen.Categorie(ën)