Jaguar test 3-serie rivaal 1 minute leestijd

Jaguar-X-Type-opvolger
In het modellen-gamma voor de zakelijke markt ontbreekt naast de XJ en XF nog een zeer belangrijk model, de ‘instapper’. Onder de vleugels van Ford maakte Jaguar nog de X-Type, die in 2009 uit productie ging. Deze tegenhanger van de BMW 3-serie en Audi A4 krijgt nu een vervolg. Jaguar is druk bezig met het testen van een nieuw model in Gaydon en Zweden, waar het Britse Autocar een test-mule tegenkwam. Dat Jaguar werkt aan een X-Type opvolger is overigens al langer bekend.

Mule
Net als zo ongeveer elk merk, maakt Jaguar gebruik van de Zweedse winter om specifieke tests uit te voeren in koude en gladde omstandigheden. De auto die nu nog veel onderdelen van de XF heeft meegekregen, wanneer er iets langer wordt gekeken en gemeten wordt het duidelijk dat het gaat om een kleinere auto.
De auto zal op het nieuwe PLA-platform (Premium Lightweight Architecture) komen te staan, die recent werd geïntroduceerd in de vorm van de nieuwe Range Rover. In de toekomst zal elke Jaguar op dit platform komen te staan, waarbij Jaguar werkt aan een 90% componenten gelijkheid.

Concurrentie
Met de enige tijd geleden geïntroduceerde 3-serie, A-klasse en nieuwe C-klasse die onderweg is en gloednieuwe Lexus IS, kiest Jaguar een drukke markt. De gevoelsmatige factor van ‘British Heritage’ zal een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de auto worden.Categorie