Pagani op de Autosalon Genève 2013 2 minutes leestijd

Pagani Huayra Autosalon Genève 2013
Dit jaar had Pagani eigenlijk weinig nieuws te melden, enige wapenfeit is de eerste rechts-gestuurde Huayra en de samenwerking met Audio-expert Sonus Faber. Toch is de fotogenieke Huayra een fotoreportage waard.

Productie
Er bestaat veel onduidelijkheid over het aantal geproduceerde Zonda’s en Huayra’s, in Genève sproken we met Pagani voor duidelijkheid.
Zo zijn er in totaal 130 Zonda’s gebouwd, inclusief de (tot nu toe) bestellde Zonda 760 RS. Van de Huayra zijn er sinds de introductie in 2011 niet meer dan 15 stuks gebouwd. Wie nu een nieuwe Pagani naar eigen smaak wil bestellen, moet echter wel ongeveer 4 jaar wachten totdat deze wordt geleverd.

Pagani-Huayra-Autosalon-Geneve-2013-264Sonus Faber
Om de nieuwe 1200 Watt audio-installatie van de Huayra goed tot zijn recht te laten komen, had Pagani een afspeellijst samengesteld met muziek van onder andere Pink Floyd en Tchaikovsky. Wanneer er wordt geluisterd op hoog volume, met de deuren dicht, is het inderdaad indrukwekkend. Het standaard audio-systeem van de Huayra is ‘slechts’ 400 Watt sterk, Het geluid van de Sonus Faber installatie wordt overigens afgesteld op de wensen van de klant.
De samenwerking met de audiomaker is niet nieuw, eerder (in 2009) maakte Pagani een audioset voor de huiskamer.

Top Gear
Nadat The Stig de Huayra in een absolute record-tijd over de Top Gear Test Track reed, ontstond er wat controverse. Boze tongen beweerde dat er race-banden waren gemonteerd onder de auto en dat daarmee de tijd ongeldig is.
Volgens Luca Venturi stond de auto wel degelijk op straat-gehomologeerde banden. Hij vertelde dat de Huayra wordt aangeboden met 3 type door Pirelli speciaal voor de Huayra ontwikkelde banden, P Zero, P Zero Corsa en P Zero Trofeo, alle 3 straat legaal. Daarmee blijft de record tijd 1:13.8 op het bord staan, waarmee de Huayra sneller is dan de Ariel Atom V8 (1:15.1) en McLaren MP4-12C (1:16.2).

[nggallery id=132 images=60]Categorie(ën)