Audi werkt aan hypercar 1 minute leestijd

Audi logo R8 LMS Autosalon Geneve 2013 255
De R8 heeft Audi veel succes gebracht, niet alleen qua verkoopcijfers, maar vooral voor het imago. Met de Frankfurt Motor Show in zicht, wil Audi meer dan een sportwagen. Het merk wil een op de Le Mans racer gebaseerde hyper car bouwen, die zich kan meten aan de nieuwe McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder.

Dieselen
Dat Audi serieus bezig is met het project, bevestigd technisch directeur Wolfgang Dürheimer, die vertelde dat het project zich in de “product evaluation” stage bevindt. Nog veel beslissingen moeten worden gemaakt, wel staat vast dat de auto een diesel hybride aandrijving krijgt. de , Le Mans auto van Audi heeft een zelfde aandrijving.

Marketing
Volgens Audi is er tussen de hyper cars nog ruimte voor een volledig nieuw idee, ook zal de auto het imago een grote boost geven. Zoals Dürheimer het zelf verwoord: “people would go crazy for it”.Categorie(ën)