Porsche GT3 radicaal nieuw 2 minutes leestijd

Porsche GT3 Autosalon Geneve 2013 253
De geruchtenmolen draaide voor weinig auto’s harder dan voor de nieuwe Porsche GT3. Dat de auto enorm zal verschillen ten opzichte van zijn voorganger, staat in ieder geval vast. Net als dat een bijzondere auto moet worden, die 50 jaar Porsche 911 viert. De specificaties van de auto spreken al tot de verbeelding, een 475pk motor met max. 9.000 toeren, 3,5 seconden naar 100 km/h, topsnelheid van 315 km/h en 4 sturende wielen.

Motor
Voor de aandrijving maakt de GT3 gebruik van een gemodificeerde 3.8 liter 6-cilinder boxermotor uit de Carrera S. Aanpassingen zoals nieuwe cilinderkoppen, kleppen en krukas, alsook titanium zuigerstangen en gesmede zuigers, geven een uitzonderlijk hoog vermogen. De motor produceert bij 8.250 zijn topvermogen van 475 pk, wanneer de auto over de Nürburgring wordt gereden is een tijd van 7 minuut en 30 seconden mogelijk.

Porsche Doppel-kupplungsgetriebe
De handmatige versnellingsbak uit de vorige generaties GT3 werden door puristen altijd omschreven als de beste verkrijgbaar. Toch heeft het zelf-schakelen plaats moeten maken voor automatisch schakelen middels het geprezen PDK systeem. Door de flippers achter het stuur of via de pook kan geschakeld worden, een adaptief / automatisch programma is ook te selecteren. Nieuw voor de PDK is een schakelkeuze, waarbij uit Sport en Race Track gekozen kan worden.
Een leuke feature is de mogelijkheid om de transmissie te ontkoppelen door beide flippers ingedrukt te houden.

Actieve achterwielbesturing
Nadat BMW en Renault hun productie auto’s uitrustte met meedraaiende achterwielen, is het nu de beurt aan Porsche. De GT3 is de eerste auto die ze hiermee uitrusten, bij lage snelheiden draaien de achterwielen licht tegen, op hoge snelheid draaien ze mee in dezelfde richting als de voorwielen. Aan de achterkant zijn verder een volledig variabel elektronisch gestuurd differentieel te vinden, alsook dynamische motorsteunen.

Breed
De GT3 is gebasseerd op het platform van de Carrera 4S, waardoor de auto de kenmerkend grote heupen heeft. Dat verklaard een bredere achteras, die 44 mm meer meet dan de standaard Porsche Carrera. Ook de lengte is toegenomen, met 85mm. Het onderstel is aan te passen aan de omstandigheden, de hoogte, sporing en camber zijn zelf in te stellen.

Zwaarder
Door gebruik te maken van een aluminium motorkap, kofferklap, dak, deuren en spoilers is het gewicht van de carrosserie aanzienlijk lager dan zijn voorganger. Toch legt de auto nu 1430 kg in de schaal, terwijl de vorige generatie GT3 1370 kg zwaar was.

Kopen?
De sleutels van een nieuwe GT3 kan je vanaf augustus in ontvangst nemen, wanneer er € 195.300,- is overgemaakt op de rekening van Porsche.



Categorie(ën)