Spyker toont B6 Venator Concept 1 minute leestijd

Spyker B6 Venator Concept
Na een rumoerige periode bij Spyker, onthulde de Nederlandse sportwagen bouwer op de 83st Geneva International Motor Show de B6 Venator Concept. Het zou het tij moeten doen keren voor het in Zeewolde gevestigde bedrijf..

Venator
Eerder was al een preview te zien, op  de 83st Geneva International Motor Show staat de Conceptcar er dan echt. De B6 Venator Concept is een compacte, 2-deurs sportauto aangedreven door een 375+ pk sterke V6. Het vermogen van de middenmotor wordt via een zes-traps automatische versnellingsbak op het wegdek overgebracht.

Artega GT
Het ontwerp van de B6 komt van de hand van Chief Executive, Victor Muller. Inspiratie voor het ontwerp kwam van de luchtvaart historie van Spyker. De Venator heeft de kenmerkende eigenschappen van eerdere modellen. De carbon fiber body is echter niet compleet opnieuw ontworpen. In de mooi gewelvde rondingen van de “nieuwe” Spyker, is de Artega GT te herkennen. De sportauto van het inmiddels falliete Artega Motors, vormt dan ook de basis waarop een Spyker jasje is geplaatst.

Productie
Productie van de Spyker B6 Venator start begin 2014 voor Europeese- en Aziatische markt en Midden-Oosten. De Verenigde Staten volgt in de herfst van 2014.

[nggallery id=129]Categorie(ën)