Lamborghini Veneno onthuld 1 minute leestijd

Lamborghini LP750-4 Veneno 205
Lamborghini is jarig en viert zijn 50-jarige feestje met een bijzonder model, de LP750-4 Veneno. Slechts 3 stuks worden er gebouwd met een prijskaartje van € 3 miljoen (exclusief belastingen), wat blijkbaar geen probleem is aangezien de auto al is uitverkocht. De auto is gebaseerd op de Aventador maar weegt 1.450 kg, een 125 kg minder, terwijl het vermogen met 50 pk is toegenomen. De auto die Lamborghini op de stand heeft geparkeerd is overigens een prototype met chassis nr. 0, waar het merk het testwerk mee gaat uitvoeren.

Trots
Het was een drukte van belang bij Lamborghini, al ver voordat de pers-conferentie van start ging. Logisch ook, want de auto is zo extreem dat het de nieuwste Ferrari en McLaren hypercar doet blozen. De auto is gebouwd van carbon fiber versterkt polymeer, aangepaste luchtinlaten en een nieuw uitlaatsysteem maken een hoger toerental mogelijk wat 50 pk extra oplevert.

50 jaar
De auto is volgens Lamborghini’s CEO Stephan Winkelmann het resultaat van 50 jaar kennis, ervaring en passie voor sportwagens. Zijn naam is (uiteraard) gebaseerd op die van een vechtstier, Veneno zou een legendarische bull zijn die lang geleden zijn laatste adem uitblies, 1914 om precies te zijn.

Specs
De 6.5 liter grote V12 motor is gekoppeld aan een 7-traps ISR-transmissie (Independent Shift Rod), de sprint naar 100 km/h duurt 2,8 seconden, naar een topsnelheid van 355 km/h.

[nggallery id=139]Categorie(ën)