Spyker B6 Venator preview 1 minute leestijd

Spyker B6 Venator concept
Voor de officiële presentatie van Spyker’s nieuwe concept-car, heeft het automerk uit Zeewolde een foto (van bescheiden formaat) van de sportwagen vrijgegeven. De naam is ontleed uit het latijn, het woord Venator betekend Jager, terwijl de auto lijkt gebaseerd op de Lotus Evora S.

Wall Street Journal
In een interview met de Wall Street Journal vertelde Victor Muller alvast over de auto, die de wederopstanding van Spyker moet inluiden. Zo ontkrachte de directeur van Spyker Cars alvast een veel aangehaalde quote, dat Spyker met een 911-killer zou komen. Volgens Victor Muller is iedereen die zegt dat hij een Porsche 911 killer gaat bouwen gek.

Specs
Het lijkt dat de concept auto die Spyker op 5 maart officieel onthuld ook echt kan rijden. Volgens bronnen is hiervoor de basis van de Lotus Evora S gebruikt, voorzien van een 375pk sterke V6, gekoppeld aan een 6-traps automaat. De body bestaat uit aluminium en carbon fiber, wat in totaal 1400 kg in de schaal legt.Categorie(ën)