Bertone toont Jet voor Genève debuut 1 minute leestijd

Aston Martin Rapide Bertone 2+2 Jet one-off
Het Italiaanse designhuis en coachbuilder Bertone heeft voor het debuut in Genève foto’s getoond van de Jet 2+2. De verbouwde Rapide is gemaakt ter ere van het 100-jarig bestaan van Aston Martin en de inmiddels 60-jarige samenwerking tussen het automerk en designbureau. Voor de auto zijn geen productieplannen, het blijft vooralsnog bij een one-off.

Rapide
De auto is door Bertone ontworpen en gebouwd in opdracht van een verzamelaar, met toestemming vanuit het Aston Martin HQ in Gaydon. De auto vertoont kenmerken van de Aston Martin Bertone Jet, een concept car uit 2004. In het oog springend kenmerk zijn de doorlopende LED-strip over de achterklep (zoals bij de One-77, een afwijkende C-stijl en een aangepast interieur. Als basis is gekozen voor de Rapide, niet de nieuwe Rapide S, die tevens in Genève voor het eerst acte de présence zal geven.

Shooting Brake
Omdat de Rapide nooit het succes is geworden wat was gehoopt door Aston Martin, en de Porsche Panamera Sport Turismo goed is ontvangen, zal er misschien worden gesproken over productie plannen. Het station model van Bertone biedt onder meer meer ruimte voor de passagiers achterin en aanzienlijk toegenomen bagageruimte, ook door de stoelen die nu kunnen neerklappen. Verder is het interieur aangekleed met bijzonder hout, aluminium en 2 kleuren leer om het toeven in de auto nog aangenamer te maken.
Op 5 maart zal Bertone het doek trekken van de Rapide Jet 2+2.Categorie(ën)