2e generatie Chevrolet Cruze gespot 1 minute leestijd

Chevrolet Cruze 2e generatie
Tijdens wintertests is de nieuwe Chevrolet Cruze aan het werk gespot. De tweede generatie Cruze is het eerste model gebaseerd op GM’s nieuwe D2XX platform en zal pas eind volgend jaar bij de dealers verschijnen. De auto zal een ruimer interieur krijgen, terwijl er wordt gelet op een aanzienlijk lager benzine verbruik.

Cruze
Op de spyfoto’s lijkt het prototype langer en gestroomlijnder dan het vorige model, terwijl de kenmerkende dubbele grille uiteraard de voorkant siert. Naast de sedan, werkt Chevrolet ook aan een touring en hatchback versie.

D2XX
Het nieuwe platform van GM zal wereldwijd worden gebruikt door de diverse merken, waaronder bijvoorbeeld Chevrolet, Opel, Cadillac en Holden. Getipt wordt dat het ook gebruikt zal worden voor de volgende generatie Opel Astra en Chevrolet Volt.Categorie