Controversieel design nieuwe Jeep Cherokee 1 minute leestijd

Jeep Cherokee 2014
Voor de onthulling op de New York motor show volgende maand, heeft Jeep foto’s op internet gezet van de nieuwe Cherokee. De SUV heeft niet meer de kenmerkende, vierkante styling, maar probeert een modern design door ‘zijn ogen dicht te knijpen‘. Naast het controversiële design, zal de auto in de VS weer de naam Cherokee dragen, nadat zijn voorganger als Liberty werd verkocht.

Buzz
Naast een 4-tal foto’s, allen van een Cherokee Limited wat al het chroom verklaart, wil Jeep nog weinig kwijt over de nieuwe auto. Wel beloofd Jeep een verbetering van 45% in benzine verbruik ten opzichte van het vorige model, wat betekend dat het instap model voorwiel-aangedreven is. 4-wiel aandrijving is een optie voor de auto die zijn platform deelt met de Dodge Dart en Alfa Romeo Giulietta.

Motoren
Hoewel niet bevestigd, is de aanname dat een 1.4 liter turbo 4-cilinder Fiat motor de lichtste variant wordt. De zuinige motor zal op de prijslijst worden vergezeld door een 2.4 liter Chrysler motor en een 3.2 liter V6 topmodel. Vanaf eind volgend jaar staat de auto bij de dealers.Categorie(ën)