Specificaties van de McLaren P1 1 minute leestijd

McLaren P1 Concept Paris Autosalon
Nu de onthulling van de McLaren P1 snel dichterbij komt, heeft McLaren (na een groot aantal teaser foto’s) een paar specificaties van de hypercar vrijgegeven. Daarmee worden een aantal speculaties bevestigd en ontkracht, belangrijkste daarvan is dat de P1 inderdaad wordt aangedreven door de V8 uit de MP4-12C en een zeer krachtige, eigen ontwikkelde, elektromotor.

M838T
Het hart van de P1 is een in het midden geplaatste twin-turbo 3.8 liter V8, die intern bekend staat als M838T. De motor die ook in de MP4-12C is geplaatst, is wel doorontwikkeld om 737 pk en 720 Nm koppel te produceren. De benzine motor wordt geholpen door een door McLaren Electronics ontwikkelde elektromotor die 179 pk / 260 Nm koppel levert, die zijn stroom krijgt van een 96 kg zware accu. Een optelsom levert als resultaat een maximaal vermogen van 916 pk en 900 Nm koppel.

Formule 1 oorsprong
McLaren heeft wel een radicaal andere insteek gekozen voor elektrisch rijden, ze hebben het IPAS genoemd (Instant Power Assist System), waarbij de kracht van de elektromotor is op te roepen middels de boost-knop. Net als KERS in de formule 1 bolide van McLaren. Naast de boost kan de elektromotor ook assisteren voor de schakeltijden, via een ingewikkeld negative torque systeem.
Met een volle accu is het overigens ook mogelijk om 10 km op enkel de elektromotor te rijden, het opladen via standaard stroom neemt 2 uur in beslag.Categorie(ën)