Bentley Flying Spur officieel 2 minutes leestijd

Bentley Flying Spur 2013
Zoals aangekondigd heeft Bentley vandaag, voor de onthulling in Geneve, alle informatie vrijgegeven over de nieuwe Flying Spur. De auto is krachtiger, sneller en efficiënter dan het vorige model, terwijl de luxe en het comfort is toegenomen voor een meer verfijnde limousine. Naast een ontspannen rit kan er ook worden doorgewerkt, de auto kan worden voorzien van WiFi, een werktafel en 10 inch schermen bevestigd aan de stoelen.

Comfort
Bentley benadrukt in het persbericht dat goed is gekeken naar het comfort van de passagiers achterin, hetgeen wat de Flying Spur definieert. De auto is door verbeterde isolatie een stuk stiller, terwijl een aangepaste zelfregelende luchtvering nog minder laat merken van het asfalt. Standaard is de auto uitgerust met een achterbank, 2 13-voudig verstelbare zetels zijn optioneel.

W12
Hoewel de Flying Spur nu niet meer de benaming Continental draagt, heeft de auto dezelfde 6 liter W12 motor, gekoppeld aan een 8-traps automaat van ZF. De motor produceert 625 pk / 800 Nm, goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,6 tellen en een topsnelheid van 322 km/h. Het verbruik, voor wat het waard is, is 14,7 l op 100 km terwijl de CO2 uitstoot per kilometer 343 gram bedraagt. Verder is de auto voorzien van 4-wiel aandrijving met een 40/60 verhouding, stoppen gebeurd standaard met staal, een carbon ceramic remsysteem is optioneel.

Specs
De auto legt een totaalgewicht van 2475 kg in de schaal, wat 50 kg minder is dan het uitgaande model. De afmetingen zijn met 5,3 meter lengte en ruim 1,9 meter in de breedte nagenoeg hetzelfde gebleven. Wel oogt de auto wat kleiner door een sportievere vormgeving en opgetrokken portierlijn.

[nggallery id=127]



Categorie(ën)