Volkswagen lanceert e-Golf 1 minute leestijd

Volkswagen e-Golf
Na jaren testen, heeft Volkswagen eindelijk de e-Golf af. De auto is nog niet officieel gepresenteerd door Volkswagen, wel zijn de eerste specificaties bekend en hebben we foto’s van het uiterlijk. De auto wordt aangedreven door een 115 pk / 270 Nm elektromotor die de voorwielen aandrijft, in de auto is een 26,5 kWh lithium-ion accupakket geplaatst. De auto verschilt qua uiterlijk weinig ten opzichte van de standaard Golf, in Genève zal de auto voor het eerst te zien zijn.

Driving Range
Op de Autosalon Genève van vorig jaar, beloofde Volkswagen al de komst van een elektrische Golf. De e-Golf zou net als de Nissan Leaf en Renault ZOE volledig elektrisch zijn, zonder range extender als in de Chevrolet Volt. De actie-radius is daarmee beperkt, 175 km ver, volgens de NEDC-test (New European Driving Cycle). Opladen op het standaard stroomnet duurt 5 tot 7 uur, terwijl het gewicht 250 kg zwaarder uitvalt dan zijn benzine en diesel equivalenten.

Verschillen
Op de eerste foto’s van de e-Golf zijn weinig verschillen ten opzichte van de standaard Golf te zien, wel is de auto iets gestroomlijnder door iets afwijkende bumpers en een afgedichte grille. Rijdend is er wel een verschil merkbaar, accelereren naar 100 km/h duurt bijna 12 seconden, terwijl de topsnelheid is begrenst op 135 km/h.
Op 5 maart wanneer de Autosalon zijn deuren opent voor de journalisten, wordt alle informatie bekend gemaakt.Categorie(ën)