Audi S3 officieel 2 minutes leestijd

Audi S3
Grote prestaties in een incognito jasje, dat is wat de nieuwe Audi S3 Sportback biedt. Voor het officiële debuut in Genève heeft Audi de foto’s en informatie vrijgegeven van de tweede generatie S3 Sportback, die de concurrentie aan zal gaan met de nieuwe Mercedes-Benz A45 AMG en de BMW M135i. De specificaties van de 5-deurs S3 is gelijk aan die van de 3-deurs, een 2 liter TFSI motor levert 300 pk. Dit levert geen prestaties om echt trots op te zijn, daarvoor is het wachten op de echte hard core A3, de RS3 die wellicht nog later dit jaar gaat debuteren.

Incognito
Het snelste A3 model is grotendeels gelijk aan een standaard (of diesel) uitvoering met een S-Line pakket, maar verder te herkennen aan een andere grille, mat-zilvere spiegelkappen en 2 dubbele uitlaten. De auto staat 25mm dichter op het asfalt, is standaard uitgerust met Quattro, terwijl de 7-traps S-tronic DTC transmissie een optie is.

Oude wijn in nieuwe zakken
De motor is met de komst van concurrenten niet meer de nieuwste, de EA888 motor is leverbaar door zo ongeveer het gehele modellen gamma van Audi. In de S3 levert deze turbo 2 liter 4-cilinder 300 pk wat goed is voor een sprint van 5 seconden naar 100 km/h met een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Zeker in de turbodruk is er nog iets te winnen, deze doet zijn werk op 1.2 bar, terwijl bijvoorbeeld de motor van de A45 AMG op 1.6 bar wordt aangejaagd. De auto is  gebaseerd op het MQB Platform van VAG, de auto kent daarmee een gewichtsbesparing van 70 kg ten opzichte van zijn voorganger, nu 1445 kg.
De auto staat vanaf september bij de dealers, de prijs is nog niet bekend gemaakt.Categorie(ën)