Lamborghini opent aanval op F12 1 minute leestijd

Lamborghini Gallardo Performante Aventador Autosalon Geneve 2011
Lamborghini beloofde eerder om in Genève de autowereld te verrassen met een bijzondere creatie, inmiddels zijn er een paar details bekend geworden of wat dit precies inhoudt. Volgens CEO Stephan Winkelmann zal het 50-jarig jubileum centraal staan voor het model, dat zal moeten concurreren met de F12berlinetta, als de auto in productie gaat.

GT 4-zitter
Een 4-zits Lamborghini is geen nieuw concept, eerder presenteerde het merk de Estoque Concept, een Lamborghini met 4 deuren. Dit jaar wil het Italiaanse automerk weer de show stelen in Genève door een concurrent voor de F12berlinetta te presenteren. De GT auto met een V12 motor voorin zou een wezenlijke toevoeging zijn aan het modellen gamma. Echter zal het te onthullen concept 2 deuren en 2 stoelen tellen. Daarmee zal het eerder een concept worden om uit te vinden hoe het productie model er uit moet komen te zien.

Urus eerst
Voordat gedacht kan worden aan het in productie nemen van de nieuwe GT, zal het merk eerst een beslissing voor de Urus afwachten. Om de Lamborghini SUV te kunnen verwezenlijken zullen er tenminste 3.000 exemplaren op jaarbasis verkocht moeten worden. Eigenaar van Lamborghini, VAG, moet nog een beslissing nemen of deze auto in productie zal gaan.
Terwijl Lamborghini zweert bij een atmosferische motor, zal dit voor de Urus wellicht een uitzondering worden, Winkelmann vertelt: “In a car like that, a hybrid turbo would make more sense”.Categorie(ën)