Alpina teaset B3 1 minute leestijd

BMW Alpina 3-serie B3 Bi-turbo
De M-divisie van BMW is vaak niet de eerste om een performance editie van het eigen model te bouwen, zo ook met de nieuwe 3-serie. Gerenommeerde tunner Alpina zal in Genève de extra snelle 3-serie presenteren, de B3 Bi-Turbo. Voor de onthulling heeft de tuner uit Buchloe een teaser verstuurd, van waarschijnlijk de B3 sedan.

BMW 3-serie (F10) Alpina B3 Bi-Turbo
De auto, kort gezegd B3, zal in eerste instantie enkel als sedan verkrijgbaar zijn, een touring variant zal snel volgen. Omdat BMW ervoor heeft gekozen de coupé en cabriolet variant als 4-serie in de markt te zetten, zullen deze modellen nog even op zich laten wachten.

Uiterlijk
Op de teaser foto is een van de grootste Alpina-kenmerken duidelijk zichtbaar, zoals altijd prijkt de naam op de onderzijde van de uitgebouwde voorbumper. Naast de bumper zal Alpina de auto verder verfraaien met nieuwe wielen, spoilerset en de obligate 2 dubbele sport-uitlaat. Naast de uiterlijke kenmerken zijn er ook handling- en interieur-pakketten verkrijgbaar.
Alpina zou het vermorgen van de bi-turbo 6-in-lijn motor verhogen naar boven de 400 pk, wat door de 8-traps ZF transmissie naar de achterwielen wordt gestuurd. Maar, net als AMG zal Alpina ook een 4-wiel aangedreven variant als optie aanbieden.



Categorie(ën)