Hot-hatch Mercedes-Benz A45 AMG 2 minutes leestijd

Mercedes-Benz A45 AMG
Nog ver voor zijn publieksdebuut in Genève, heeft Mercedes-Benz alle details en foto’s van de A-klasse AMG uitvoering bekend gemaakt. de A45 AMG zal de strijd aangaan met de BMW 1 M, Audi RS3 en Golf R, de auto gaat er wat betreft vermogen in ieder geval flink overheen, 360 pk en 450 Nm uit de BlueDIRECT 2 liter 4-cilinder motor. Daarmee is de A45 de eerste compacte auto van AMG en gelijk de meest krachtige hot-hatch ooit gebouwd!

Jonger
De presentatie op de beursvloer van Genève volgt precies een jaar na die van de nieuwe A-klasse, ontworpen en gebouwd om een jongere doelgroep aan te spreken. De AMG versie zal inderdaad een jonger publiek aanspreken, de auto sprint in 4,6 seconden naar 100 km/h terwijl de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De aandrijving wordt verzorgd door een 7-traps DCT bak en kent 3 rijmodi, Controlled Efficiency, Sport en Manual. Het verbruik is slechts 7,0 liter op 100 km, met een CO2 uitstoot van 160 gram per kilometer, uiteraard wanneer weinig prestaties worden verwacht van de motor.

4-cilinder
Het bouwen van een auto met een relatief laag prijskaartje, betekend niet dat de tuner uit Affalterbach concessies doet op hun gebruikelijke manier van bouwen. De uit aluminium gemaakte 4-cilinder motor wordt nog steeds gebouwd met de “one man, one engine” filosofie. De motor zal in ieder geval ook zijn weg vinden naar de CLA-klasse en wellicht andere kleinere modellen zoals de B-klasse.

4-wielen
De meest recente ontwikkeling bij AMG is het aanbieden van 4-wielaangedreven auto’s, wat ook het geval is met deze instapper. Daarvoor heeft AMG het 4Matic systeem van Mercedes-Benz flink aangepast om te kunnen passen aan de A45 AMG eigenschappen. De krachtverdeling middels een schijfkoppeling is maximaal 50-50, waarbij de auto standaard wordt aangedreven door de voorwielen.

Herkenbaar
AMG zou AMG niet zijn, als de auto direct te herkennen is aan visuele kenmerken zoals bumpers met grote luchtgaten, sportieve side-skirts en opvallende velgen. Ook in de auto zijn er voldoende wijzigingen gemaakt zoals lichte AMG stoelen, een aangepast AMG instrumentarium en diverse rode details.
Bestellen van de auto kan vanaf april, de eerste leveringen zullen in juli plaatsvinden.



Categorie(ën)