Giedo van der Garde in Formule 1 1 minute leestijd

Giedo van der Garde Formule 1 2013 Caterham F1
Giedo van der Garde zal volgend jaar in de Formule 1 voor het Caterham team rijden, dit maakte de coureur bekend in de flagship store van McGregor. Voor het eerst sinds 2007 zal er een Nederlander aan de start verschijnen, hij wordt de teamgenoot van eerste rijder Charles Pic. Afgelopen donderdag zette de 27-jarige Nederlander zijn handtekening onder een 1 jarig contract met de wederzijdse intentie op verlening.

Debuut
De Nederlandse coureur heeft (mede dankzij zijn aanstaande schoonvader, miljardair Marcel Boekhoorn) het stoeltje met startnummer 21 weten te bemachtigen. Realistisch is hij wel; “In principe doen we niet mee voor de top tien, tenzij het een gekke race is.” Op het stratencircuit van Melbourne, Australië, zal hij zijn eerste volledige Formule 1 weekend beleven in dienst van het Engelse team dat eigendom is van Maleisiër Tony Fernades (Air Asia). Volgende week komt hij al in actie tijdens de tests op Jerez.

Carriere
Giedo van der Garde begon zijn race carriere in 2001, het Karting Formula Super A kampioenschap sloot hij af met een 5e plaats. Later volgde onder meer de Formula Renault 2.0 Eurocup, Formule 3 en de World Series by Renault waar hij in 2008 kampioen werd.
Vanaf 2007 zat Giedo van der Garde in het McLaren Young Drivers programma, na 2009 richte hij zich op het GP2 kampioenschap waar hij ook uitkwam voor het Caterham team.
Afgelopen jaar stond Van der Garde al als test- en reservecoureur onder contract bij het Formule 1 team Caterham, waarbij hij tijdens de vrije trainingen op de vrijdag 7 maal in actie kwam.Categorie