Exclusieve C63 AMG Edition 507 1 minute leestijd

Mercedes-Benz C63 AMG Edition 507
Voor wie de standaard C63 AMG niet genoeg vindt, biedt Mercedes-Benz de C63 AMG Black Series. Omdat die auto dan weer als te sportief betiteld wordt, heeft de AMG studio in Affelterbach een tussenmaatje bedacht, de Edition 507. De auto heeft dankzij onderdelen van de SLS een vermogen boost van 50 pk gekregen naar, uiteraard, een totaal van 507 pk. De auto wordt vanaf Juni geleverd als Coupé, Sedan of Estate en zal worden gepresenteerd op de Autosalon Geneve.

Edition 507
Naast onderdelen van de SLS AMG, heeft Mercedes-Benz ook een paar onderdelen gepakt van de meest extreme C-klasse, de Black Series. De aluminium motorkap met luchtgaten lijkt direct overgenomen. Verder zijn de remmen aangepakt en meten nu 360 mm, handig aangezien de auto in 4,3 seconden al op de 100 km/h zit (+0,2 seconden ten opzichte van de standaard C63 AMG). Verder komt de auto standaard met het AMG Drivers Package, wat een hogere topsnelheid (280 km/h) oplevert en een rijtraining van het AMG Driving Academy.

Opsmuk
Uiteraard moet men wel kunnen zien dat dit zeker geen standaard C63 AMG betreft, 19″ kruisspaak design velgen, hoogglans-zwarte accenten en AMG striping over de zijkant maken het onderscheid. Ook het interieur kent een aantal verschillen zoals het obligate “Edition 507″ badge, rode details op het instrumentarium en afwijkende leer/stiksel pakketten.Categorie(ën)