McLaren test de P1 1 minute leestijd

McLaren P1 tests 2013
Voordat McLaren de productieversie van de P1 zal onthullen in Geneve, verstuurde het Engelse automerk nieuwe foto’s van de auto tijdens tests. De auto lijkt, zoals beloofd, inderdaad weinig af te wijken van het concept dat eerder werd getoond in Parijs. McLaren vertelde eerder dat het design van de concept voor “meer dan 95%” behouden zal blijven, de designtaal is gebaseerd op diverse circuits overal ter wereld.

Best driver’s car in the world
McLaren beoogt niet de snelste, of meest krachtige hypercar ter wereld te bouwen. In plaats daarvan willen ze de beste driver’s car ter wereld bouwen, iets wat past in de filosofie van Gordon Murray. Hoogst waarschijnlijk wordt de auto aangedreven door een aangepaste versie van de motor uit de MP4-12C, gekoppeld aan een KERS hybride systeem gebaseerd op de kennis opgedaan in de Formule 1.

Gelimiteerd
De auto zal in gelimiteerde oplage worden gebouwd en een prijskaartje krijgen van rond de € 1 miljoen, exclusief belastingen. Terwijl zijn voorganger, de McLaren F1 werd gekenmerkt door de centrale bestuurderspositie, zal de P1 uitsluitend als links gestuurd model worden gebouwd.Categorie(ën)