5-deurs Aston Martin vernieuwt 1 minute leestijd

2013 Aston Martin Rapide S
De sedan van Aston Martin heeft zijn mid-life facelift gekregen. Het uiterlijk is gewijzigd, er zijn nieuwe pakketten te bestellen en de motor een upgrade gekregen naar 558 pk, een plus van 81 pk ten opzichte van het vorig model. Verder heeft het VH-chassis de 4e generatie updates gekregen, zoals adaptive drive, een aangepast DSC systeem en aanpassingen voor de nieuwe veiligheidseisen.

Rapide S
De eerste jaren van de grote, everyday Aston Martin zijn niet eenvoudig gebleken, het target van 2.000 modellen op jaarbasis werd bij lange na niet gehaald. Aston Martin benadrukt daarom nu graag het sportieve karakter van de sedan, zo zal de auto vanaf nu als Rapide S worden aangeduid in de prijslijst.

Updates
De 6 liter V12 heeft een flinke upgrade gekregen, waarmee de auto nu binnen 5 seconden (4,9 om precies te zijn) naar de 100 km/h sprint. Ook de topsnelheid is met 306 km/h een stukje beter dan zijn voorganger. Bovendien ligt de motor nu 19 mm lager in de auto, wat ook de handling zou verbeteren door een lager zwaartepunt.

Goedkoper?
De auto is vanaf volgende maand te bestellen, voor een prijs die nog niet is bekend gemaakt. Omdat de CO2 uitstoot nu iets lager is, 332 gram per kilometer zou het kunnen dat de prijs ligt lager uitvalt dan voorheen.Categorie