Rolls Royce teast de Wraith 1 minute leestijd

Rolls Royce Wraith
Eerder bevestigde Rolls Royce te komen met een nieuw, bijzonder model gebaseerd op de Ghost. Het merk heeft nu de eerste informatie en een teaser afbeelding de wereld ingestuurd, waarop de eerste lijnen van de te auto zijn te zien. Rolls Royce maakte bekend dat de auto de naam Wraith zal dragen, en dat het de snelste en meest krachtige Rolls Royce ooit zal worden, jolly good.

Superlatieven
De informatie werd bekend gemaakt tijdens een dealer bijeenkomst in London waarbij CEO Torsten Müller-Ötvös het podium beklom. De auto die in Geneve voor het eerst getoond zal worden zal worden gekenmerkt door gedurfde vormgeving en ongekende prestaties en kracht. Het startpunt voor dit nieuwe model blijft natuurlijk luxe, raffinement en exclusiviteit, waar kracht, stijl en drama aan worden toegevoegd. Insiders tippen dat de auto ruim 600 pk zal huisvesten, uit een aangepaste 6.6 liter bi-turbo V12.

1938
De naam ‘Wraith’ is niet nieuw voor Rolls Royce, in 1938 werd deze naam gebruikt voor het toen meest sportieve model van de uitbouwer. Een kenmerk van de auto was de Spirit of Ecstacy, dat voor de gelegenheid door de knieën ging. Wellicht dat dit sportieve detail ook weer van stal wordt gehaald voor de nieuwe Wraith.



Categorie(ën)