NEVS brengt productie Saab naar China 1 minute leestijd

Saab Concept
In tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen, brengt NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB) de productie van Saab naar China. Het nieuws zal kwaad bloed zetten in Trollhättan, de productie en werkgelegenheid zou namelijk behouden blijven in het Zweedse dorp. Voor de productie heeft NEVS een overkomst getekend met QQIC (Qingdao Qingbo Investment Company), waar tevens de 9-3 productie zal worden opgestart eind 2013. De elektrische 9-3 zal in 2014 volgen.

Qingdao
Met de overeenkomst tussen QQIC en NEVS is een bedrag van ruim $ 300 mln gemoeid, waarvoor de investeerder 22% van de aandelen krijgt. Het investeringsvehikel is in handen van de stad Qingdao, waar de productiefaciliteit van Saab zich zal vestigen. Voor de stad (9 miljoen inwoners) zijn de plannen voor het bouwen van elektrische auto’s met name van belang, China werkt aan wetgeving voor elektrisch aangedreven auto’s.Categorie(ën)