Jarige Aston Martin presenteert Centenary Edition 1 minute leestijd

Aston Martin Centenary Edition Vanquish AM3
Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Lionel Martin en Robert Bamford begonnen met het automerk Aston Martin. Om dit heugelijke feit te vieren, wordt er van elk model een speciale Centenary Edition gebouwd, in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. De meerprijs voor een Centenary Edition is op aanvraag.

Exclusief
De Centenary Edition modellen krijgen een exclusief tintje, door een speciale lak, zilveren badges en materialen die eerder alleen voor de One-77 werden gebruikt. Het eerste model, een Vanquish, werd getoond voor een plakkaat op de gevel van de garage in Chelsea, Londen, waar de eerste auto’s werden gebouwd. De Vanquish werd vergezeld door de oudste Aston Martin die nog bestaat, de A3.

Mercedes AMG
Het 100-jarig bestaan valt samen met, kenmerkend voor Aston Martin, roerige tijden. Met Investindustrial als groot-aandeelhouder zou er een innige samenwerking met Mercedes-Benz’s tuner AMG mogelijk zijn. Op de Detroit Motor Show beantwoorde Dieter Zetsche, CEO van Mercedes-Benz openlijk vragen van journalisten. Zo is het mogelijk dat AMG motoren (net als bij Pagani) en aandrijvingen gaat leveren die de sterk verouderde Ford techniek zal vervangen.



Categorie