Audi RS7 is officieel 1 minute leestijd

Audi RS7
Op de NAIAS / Detroit Motor Show heeft Audi in navolging van de 3e generatie RS6, het sportiever gevormde broertje RS7 officieel gepresenteerd. De RS7 is motorisch gelijk aan het Estate model, een TFSI 4 liter bi-turbo V8 die 560 pk en 700 Nm koppel levert zorgt voor de aandrijving op de 4 wielen. Om extra te benadrukken dat de auto 4-wiel aandrijving heeft, is er een QUATTRO opdruk geplaatst onderin de single-frame grille.

Automatisch
Omdat Audi’s 7-traps DCT het grote koppel niet aankan, is gekozen voor een meer conventionele, 8-traps TipTronic automatische versnellingsbak. Schakelen kan Automatisch in de normale modus (D), sport-modus (S), of zelf verzetten kiezen in het handmatige (M) programma. De acceleratie en topsnelheid zijn gelijk aan die van de RS6, eveneens de optionele pakketten waarmee de topsnelheid wordt opgeschroefd.

6e model
De RS7 Sportback is het 6e model in de meest sportieve ‘RS’ familie van Audi, en moet direct concurreren met de Mercedes-Benz CLS63 AMG en BMW M6 Gran Coupe. Vanaf Juli wordt de auto verwacht in de showrooms.Categorie(ën)